Kaikki blogit puheenaiheesta Kauppasota

Kauppasodat palasivat - Suomen huolehdittava eduistaan

Yhdysvaltain (USA) asettamat terästullit ja sen seurannaisvaikutukset voivat olla Suomen orastavan talouskasvun kannalta todella vahingollisia. On selvää, että Euroopan unionin (EU) puolittainen pörhentely vastatoimina asetettaviin pitkiin tullilistoihin ei Suomea auta - päinvastoin. Seurauksena on väistämättä meille tärkeiden tuotteiden joutuminen ennen pitkää USA:n tullikorotusten listalle. Suomen kansantaloutta on jo valmiiksi rasittanut 10 vuoden turha lama. Bruttokansantuote on kitunut alemmalla tasolla kuin vuonna 2007.

EU ehdottaa digitaalisten palveluiden tuontitulleja?

Vuodettujen asiakirjojen mukaan Euroopan unioni on suunnittelemassa liikevaihtoveroa digitaalisten palveluiden tuottajille. Asiakirjojen mukaan liikevaihtovero olisi muutamien prosenttien luokkaa (YLE:n tulkinnan mukaan 1-5%), ja kohdistuisi yrityksille, jotka eivät maksa veroja yhteisöveroja EU:n alueelle.

 

Katainen ja Trump napit vastakkain

Yhdysvaltojen asetettua teräkselle ja alumiinille suojatullit Jyrki Katainen on ärähtänyt – kerrankin. Hänen mukaansa Trumpin esittämät kansalliseen turvallisuuteen liittyvät perustelut eivät ole tullien todellinen syy, sillä eurooppalainen teräs ei muodosta uhkaa Yhdysvaltojen turvallisuudelle. Kysymys on siten  puhtaasti kauppapolitiikasta (Yle.fi 12.3.). Suoraan sanoen Trump on taas kerran jaellut vaihtoehtoista totuutta, jota jossakin päin maailmaa vielä myös valheeksi kutsutaan.

Ensin Euroopasta siksi Suomesta.

Itsekkyys on monitahoinen asia. USA:n Trump itsekkäästi haluaa kauppatullit takaisin, se on huono asia  useimpien mielestä. Mutta, kun suomalaiset haluavat oman rahan voidakseen devalvoida mielin määrin se itsekkyys on monista hyvä asia.

Suomalainen ei hevin tunnusta olevansa eurooppalainen, vaikka se auttaisi kauppasodassa Trumppia vastaan, eli osta ensin Euroopasta siksi suosi suomalaista. Suomi kun on osa Eurooppaa.

Asevarustelukilpa johtaa sotaan – varmasti johonkin sotaan?

Yhdysvaltain reilu kuukauden presidenttinä johtanut Donald J. Trump kertoi hakevansa reilua määrärahakorostusta kongressilta lisätäkseen armeijansa hyökkäys- ja rynnäköintikykyä – kaikkialle maailmaan |1. Trump on reviiripuolustaja

Britannian tutkimus paljastaa

Rauhaisa Eurooppa on muuttumassa sotaiseksi maiden liitoksi.

 

Käydään kauppasotaa. Pitäisikö jokaisen maan palata oman

maan kohtaiseen omistukseen silloin kun on kysymys oman

maan toiminnan, ja liikenteen turvaamisesta. Voittokin kun

kuuluu omille kansalaisille, jotta päästään sitä voittorahaa

kierrättämään omien töiden ja palveluiden tekemisessä.

Ylimääräinen tavara voidaan sitten myydä, ensin tietysti

naapureille.

 

Elämä lähtee lokaatiosta, jonka voi näköjään helposti tuhota TTIP

globaalisuus.

Venäjä sulkee McDonald´seja

Venäjän kuluttajaviranomaiset sulkevat Moskovassa neljä McDonald´s-kuppilaa. Päätöksissä puhutaan puhtausongelmista, mutta kaikki tietävät, mistä on oikeasti kysymys. Amerikkalaisille halutaan näyttää, ettei Venäjää noin vain komennella. Viestintäasiantuntija Dimitri Abzalovin mukaan tässä on signaali lännelle: nyt pitää pehmentää retoriikkaa.

Yksi suljetuista ravintoloista on Venäjän ensimmäinen vuodelta 1990.

Putin & Niinistö - rauhanrakentajat? Ehkäpä.

Minä pruukaan tuoda mielipiteeni esiin rohkeasti ja noin niin kuin lonkilta ja "mututuntumalta" sen enempää funteerauksiani argumetoimatta siksi, että luotan vaistooni, ja yllätys yllätys, minun (onko se sitten vaikkapa vain) "äidinvaisto" on osoittautunut sata kertaa pätevämmäksi kuin ns. asiantuntijoitten mukamas viisaat arviot.

Kauppasota

Nyt käydään vilkasta keskustelua kansainvälisestä kauppasodasta, joka on päässyt valloilleen näiden niin sanottujen pakotteiden vaikutuksesta. Venäjä vastaan USA ja EU.

 

Suomi ulos kauppasodasta!

Kun Malaysian Airlinesin lentokone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa mitä ilmeisemmin Venäjän tukemien Itä-Ukrainan separatistien toimesta, jyrkkeni länsimaiden asenne Venäjäää kohtaa ja aikaisempien lähinnä symbolisten pakotteiden jälkeen Venäjää vastaan kohdennettiin talouspakotteita, joilla on jo laajempia vaikutuksia. Putinin Venäjä ei pakotteista hätkähtänyt, vaan kielsi elintarviketuonnin kaikista pakotteita asettaneista länsimaista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä