Kaikki blogit puheenaiheesta Uusi hallitus

Saksa: poliittisten puolueitten kannatukset syksyn vaalien jälkeen

Saksassa käytiin viime syyskuussa liittopäivävaalit. Vaalitulos mahdollisti kaksi enemmistöhallituspohjaa. Toinen oli CDU/CSU:n, FDP:n ja Vihreiden koalitiohallitus ja toinen uusi GroKo-hallitus, eli CDU/CSU:n ja SPD:n yhteinen hallitus. Kumpikin Angela Merkelin johdolla. SPD kieltäytyi hallitusvastuusta, joten yritettiin Unionipuolueiden, FDP:n ja Vihreiden hallitusta, joka kaatui FDP ulosmarsiin neuvotteluista. Presidentti Steinmeier sai kuitenkin SPD:n kääntämään päänsä, ja se lähti neuvottelemaan uudesta GroKo-hallituksesta Unionipuolueiden kanssa.

Saksaan vihdoin uusi liittohallitus!

Vaaleista puolen vuoden kuluttua liittopäivävaaleista saadaan Saksaan vihdoin uusi hallitus huomenna. Hallitus on unionipuolueiden, CDU ja CSU yhteinen ns. suuren koalition hallitus (GroKo) yhdessä SPD:n kanssa.

Hallituksessa on seitsemäntoista ministeriä, jotka jakautuvat siten, että CDU saa niistä 7 muukaanlukien Merkelin kanslerin paikka. SPD saa 6 ministeriä ja CSU 4.

Lottovoittajat vs maksajat

Monen todellisuuskäsityksen perusta on lottovoittajasuomalaisuudessa. Sitä kouluissa on opetettu ainakin omasta ikäluokastani lähtien. Potissa on turva hedelmöittymisestä hautausmaalle. 

Käytännössä voitto on järjestetty ottamalla niiltä, joilla on, ja jakamalla niille, joilla on vähemmän. Siitä on tullut automaatio. Ja kun ei saada tarpeeksi jaettavaa omasta maasta, otetaan velkaa muualta. Ne jotka potin maksavat, maksavat aina joka tapauksessa, myös velat ja korot. 

Antti Rinne: En ole katkera, mutta kuitenkin...

Eduskuntavaalit käytiin Suomessa muutama viikko sitten ja perjantaina Suomeen muodostettiin uusi hallitus. Demokraattisesti vaalitulokseen perustuen. Uudessa hallituksessa ovat mukana Keskusta, Perussuomalaiset ja Kokoomus. Puolueet saivat aikaan yhteisen hallitusohjelman, jonka jokainen niistä hyväksyi omista lähtökohdistaan. Uuden pääministerin mukaan jopa suurta keskinäistä luottamusta osoittaen.

Muuttavatko Keskusta ja Perussuomalaiset Suomen aluepolitiikkaa ?

Seuraavassa hallituksessa istuvat suurella todennäköisyydellä ainakin Suomen Keskusta ja Perussuomalaiset. Jos arvaus sallitaan, myös Kokoomus on mukana.

Tunnetusti sekä Keskusta että Perussuomalaiset ovat linjauksissaan puhuneet koko Suomen tasapuolisen kehittämisen puolesta. Maata on rakennettava niin, että sen yhtenäisyys säilyy, samoin kansalaisten elämisen ehdot, riippumatta siitä missä kukin asuu ja tekee työtänsä.

Timo Soini, Perussuomalaiset, vastuunkanto

Vaalit on nyt käyty ja spekulaatiot ovat siirtyneet tulevaan hallitukseen. Perussuomalaiset ovat koko vaalitaistelun ajan ilmoittaneet Timo Soinin suulla menevänsä tulevaan hallitukseen. Onko se sittenkään niin helppoa ja mieluista?

Arhinmäki ja punamulta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki avasi tänään sanaisen arkkunsa mahdollisesti vaalien jälkeen tulevasta punamultahallituksesta. Vasemmistoliitto on hänen mukaansa valmis lähtemään siihen mukaan Juha Sipilän johdolla. Hänen mukaansa siihen sopisi myös lisäksi SPD.

Arhinmäki muistutti kuitenkin, että jos keskusta valitsee rajujen leikkausten tien, niin sellaiseen hallitukseen Vasemmistoliitto ei lähde.

http://yle.fi/uutiset/arhinmaki_vasemmistoliitto_valmis_harkitsemaan_pun...

EK upotti Kokoomuksen

Kokoomus tulee kaikkien viimeaikaisten mielipidetutkimusten mukaan menettämään rajusti kannatustaan ensi eduskuntavaaleissa, ja aivan erityisesti on romahtanut pääministeri Alexander Stubbin kannatus.

Sote-uudistus on siirrettävä vaalien yli

"Kaavaillut viisi sosiaali- ja terveyshallinnon aluetta keskittävät palvelut ja hävittäisivät paikallisdemokratian. Kansalaisten ja hallinnon edut olisivat jättialueella ristiriidassa.

Puheet lähipalveluiden säilymisestä ovat itsepetosta. Luultavasti koko aluehallinto vähitellen järjestettäisiin kaavailtujen hirviöalueiden avulla. Se johtaisi kaaokseen ja Suomen kehitysedellytysten perustavanlaatuiseen murenemiseen."

Tossavainen vauhdissa

Suomessa on toimintakykyinen enemmistöhallitus kunnes toisin osoitetaan. Kuitenkin kansanedustaja Reijo Tossavainen (Ps) on sitä mieltä, että hallitus on seuraavan vuoden toimintakyvyton.

Siksi Tossavainen ehdottaakin, että hallitus hajoittaisi itsensä ja muodostettaisiin uusi pätkähallitus kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten pohjalle. Tämä hänen mukaansa tarvittaisiin  viemään maaliin tärkeät päätökset.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_kansanedustaja_valayttaa_valiaik...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä